Je eerste website? 10 tips voor starters (Quantum Leap Blogs)

“Je begint je eerste bedrijf. Super! Een nieuw hoofdstuk breekt aan. Een hoofdstuk van hopelijk een uitermate succesvol verhaal. Met een slimme aanpak vergroot je de kans op slagen. Een stap die je daarbij zeker niet mag overslaan? Je website!

Waarom een website?
In deze digitale tijden is het in feite een overbodige vraag. Want natuúrlijk heb je een website nodig. Hoe ben je zelf? Je bent op zoek naar een expert ter zake – of het nu over een loodgieter, een leuk restaurant of een reisorganisatie gaat. Dan is je eerste reflex toch online zoeken? Of blader jij nog steeds op je gemak in de Gouden of Witte Gids?

Nee serieus, je online identiteit is essentieel. Je moet op het internet te vinden zijn én je doelgroep meteen overtuigen. Nu vraag je je misschien af hoe je daaraan begint. Daarom helpen we je graag op weg met 10 tips.”

Lees meer

 Voorbeelden-Blogs-Sarah-Claes-LuminusInspiratie voor duurzame, voordelige kerstcadeautjes (Luminus)

“De eindejaarsfeesten naderen weer. Sfeervolle, knusse dagen met familie en vrienden bij de twinkelende lichtjes van de kerstboom. Zalig! Maar geef toe: cadeautjes kiezen, dat is dikwijls een huzarenwerk. Gelukkig verlopen je kerstinkopen een pak vlotter met onze inspirerende tips. Gewoon even je insteek kiezen!”

Lees meer

Winterbanden: do’s-and-don’ts (SchadeNet)

“De discussie over winterbanden … Je kent het wel. Volgens sommigen kan je niet zonder op koude dagen. Anderen vinden ze nutteloos in onze zachte winters. SchadeNet geeft een antwoord op veelgestelde vragen. Oordeel zelf of de aankoop voor jou de moeite loont!”

Lees meer

Ochtendmensen versus nachtmensen (Fja-Oeyen)

Sarah Belwriting - Ochtendmensen versus nachtmensen

“Springlevend in de vroege ochtend of op je energiepiek in de late uurtjes, je kan er zelf weinig aan doen. Of je een ochtend- of nachtmens bent, dat zit namelijk gewoon in je DNA.

Dus neen, vroeg opstaan met een fris hoofd kan je niet leren. Laat doorwerken en nog later onder het dons kruipen, dat word je niet gewoon. Tenminste niet als je zo niet geprogrammeerd bent.”

Lees meer

Top 5 redenen om naar Canada te reizen (Reishonger, i.s.m. Moonshots)

Sarah Belwriting - Blogs - Reisblog Reishonger

“Om wilde dieren te spotten, hoef je niet per se op safari in Kenia. Zolang je geen giraffen of olifanten wil zien, kan je in Canada terecht. Van grizzlyberen, coyotes, rendieren, lynxen, en beluga’s tot kleurrijke papegaaiduikers en rode kardinaalvogels. Om er enkele te noemen …”

Lees de volledige reisblog

Fiets mee met VELO 3840! (B-Classic)

Sarah Belwriting - Blogs & Nieuwsbrieven - B-Classic“Zin om de benen los te gooien tijdens een jolige, smakelijke en muzikale fietstocht? Perfect, want wij staan te springen om weer te vertrekken op onze ronde van Loon.

23 april is het zover, dan trekken we met Rick de Leeuw op kop 30 kilometer lang doorheen het Haspengouwse groen, roze, wit, … Nu ja de exacte kleurtjes van de bloesems kunnen we nog niet voorspellen. Maar dat het een feest wordt, dat staat vast. Heerlijk ouderwets en ontzettend amusant.”

5 gezonde lunchideeën voor op het werk (ASAP, blogs i.s.m. met Alfabetweter)

Sarah Belwriting - Blogs - ASAP - Alfabetwer - Gezonde lunchideeën

Elke keer weer die boterhammen met kaas of ham … Eerlijk, het doet je niet echt uitkijken naar de lunchpauze. Maar laat dat geen excuus zijn om ’s middags een kant-en-klare maaltijd te verorberen of – erger nog – met een lege maag verder te werken. Met een beetje organisatie kost het je amper moeite om een gezonde lunch te voorzien!

Lees verder

5 wondermooie fietsroutes in eigen land (Lumiworld i.s.m. LETTERLAB)

Sarah Belwriting - Blog via LETTERLAB - Wondermooie fietsroutes

“Daar is de zon! Kriebelt het om op jouw fiets te springen? Met een van de volgende fietsroutes maak je er gegarandeerd een toffe daguitstap van. Kies jij voor op-en-top groen, een frisse zeebries of een snuifje Belgische geschiedenis?”

Lees meer

Vermijd spam met een WordPress captchaplugin (G-Zien/WPPlek Blogs)

Sarah Belwriting - Blogs & Nieuwsbrieven - WPPlek

“Spam tegenhouden is geen eenvoudige opdracht tegenwoordig. Via formulieren op je website proberen spambots binnen te geraken. Hoe je dat vermijdt? Wel, een WordPress captcha plugin houdt automatische spam alvast tegen.”

Lees verder