Cusco: 5 x lekker eten en drinken

Plan je een reis naar Peru, dan ga je wellicht in eerste instantie voor de natuur. En gelijk heb je! Je kijkt er je ogen uit.

Sarah Belwriting Reisblog Peru
© Sarah Claes

Maar zet – als je er dan toch bent – ook Cusco op je to-dolijst. Een fraaie stad met gezellige pleinen en steegjes, interessante musea, toffe cafés en goede restaurants. Je kan hier gerust enkele dagen doorbrengen! Hier alvast mijn aanraders wat eten en drinken betreft.

1. Fallen Angel

Met stip op nummer één, zoals men dat zegt, staat Fallen Angel. Een etentje in dit restaurant is een beleving, niet enkel voor je smaakpapillen. Een badkuip die dient als aquarium en tafel. Engelen, sterren én discoballen aan het plafond.

Sarah Belwriting Reisblog Cusco Fallen Angel
© Sarah Claes

Een hemelbed, vliegende varkens en lichtgevende standbeelden. Overal eigenzinnige kunst dus, ook op je bord.

Het eten – niet onbelangrijk – is er trouwens ook erg de moeite: lokale producten, vlees en vis van topkwaliteit en verrukkelijke desserts.

Adres: Plazoleta Nazarenas 221

2. Granja Heidi

Heidi is niet meteen de meest latino-klinkende naam, dat is een feit, maar die verwijst dan ook eerder naar het interieur en het Europese tintje van de menukaart dan naar de cafébazin (geen dirndl noch blonde vlechten te bespeuren).

De focus ligt hier op de verse, natuurlijke producten. Denk dan aan huisgemaakte yoghurt, granola, vlees van vrijlopende dieren, enzovoorts. Ook voor vegetariërs en veganisten is er heel wat keuze op de kaart. Spring hier dus binnen als je zin hebt in een gezond ontbijt of wat comfortfood: quiche, verse soep, pannenkoeken met vulling naar keuze, …

Adres: Cuesta de San Blas 525

Sarah Belwriting Reisblog TIps eten
© Sarah Claes

3. Sancho Panza

Tapas, ik ben er fan van, zoveel is duidelijk. Ook in Cusco vond ik dus een topper: Sancho Panza. In dit kleine restaurant in een zijstraat van Plaza de Armas kan je terecht voor onder meer smakelijke lookbroodjes, vis- en vleestapas, gegrilde groenten en olijven bij een goed glas wijn.

Tel daarbij nog een sympathieke gastheer die precies klaarmaakt waar jij zin in hebt en je beleeft er gegarandeerd een amusant diner.

Adres: Suecia 343 c

Sarah Belwriting Reisblog Cusco Eten en drinken
© Lise Balette

4. Belmond Hotel Monasterio

Wie een knap trouwfeest of luxueus verblijf wil, is hier op de juiste plek. Het vroegere klooster – nu hotel en restaurant – is even indrukwekkend als een Venetiaans paleis. Een kamer in dit prestigieuze 16e-eeuwse bouwwerk kost je zo een 400 euro.

Sarah Belwriting Blog Reizen Peru
© Lise Balette

Gelukkig hoef je niet op een speciale gelegenheid of groter budget te wachten om te genieten van het imposante interieur van dit gebouw. In de Lobby Bar word je elke avond hartelijk en beleefd ontvangen. Perfect voor een aperitiefje in stijl (en vlakbij Fallen Angel)!

Meteen online boeken!

Adres: Plazoleta Nazarenas 337

5. Bagdad Café

Na het diner nog zin in een cappuccino of pint? Dat kan bijvoorbeeld in Bagdad Café, een bar met schitterend uitzicht op het bekoorlijke Plaza de Armas en de kathedraal van Cusco. 

Je moet even zoeken naar het bordje en de trap, want het café bevindt zich op het eerste verdiep. 

Sarah Belwriting Reisblog Cusco Plaza de Armas

De koffie is er goed, de wijn en het bier degelijk, de tafellakens kleurrijk en de kaarsen ontstoken. Meer moet dat niet zijn.

Adres: Portal de Carnes 154

Op Zuid-Amerika en Peru, ¡salud!

Reisblogger of reisleider nodig? Stuur me een bericht!

⇒ Nog meer Latijns-Amerika? Lees mijn blog over Argentinië!

⇒ Ontdek ook mijn tips voor Europese citytrips of minder bekende bestemmingen.

« »© 2024 Sarah Belwritingprivacyverklaring
Website by Quantum Leap.

Sarah Belwriting
× Hallo! Sarah hier. :) Kan ik je helpen?