Happy Travel Tag: 8 vragen voor reislustige mensen

Kende je de Happy Travel Tag al? Het gaat om een reeks toffe vragen die reisbloggers aan elkaar stellen. Deze tag doet dus de ronde op allerlei travelblogs. Ik werd onlangs getagd door Thea van Thearie en beantwoord haar 8 vragen – oorspronkelijk opgesteld door Reismuts – met plezier in deze blog!  Je komt van alles te weten over mijn favoriete muziek op vakantie, films, enzovoorts. 😉

In deze blog:
Wat is jouw gelukkigste reisherinnering?
Van welke keuken word je blij?
Welke films die zich in het buitenland afspelen vind je leuk?
Van welk muzieknummer krijg jij vakantiekriebels?
Welk kledingstuk neem je graag mee op reis?
Van welke verzorgingsproducten word je blij op reis?
Wat doe je op momenten dat het op reis even tegenzit?
Noem 3 redenen waarom reizen jou happy maakt

Sarah Belwriting - Reisblog Brazilië - Rio de Janeiro - Happy Travel Tag
Rio de Janeiro © Sarah Claes

Wat is jouw gelukkigste reisherinnering?

Eén plek of land kiezen, is simpelweg onmogelijk voor mij. Ik denk in feite spontaan aan dat moment na een stevige wandeling, drukke dag of lange rit dat je plots een overweldigend uitzicht voor je hebt.

Dat was bijvoorbeeld het geval bij Machu Picchu in Peru, de zoutvlakte van Uyuni in Bolivië, de Suikerbroodberg in Brazilië en de Taj Mahal om 5 uur ’s morgens.

Maar ook bij het eerste zicht op Loch Lomond in Schotland, Sete Cidades op de Azoren, Jökulsárlón in IJsland of ergens op een heuvel vol windmolens op Amorgos (Griekse Cycladen), ….

Van welke keuken word je blij?

Dat verschilt eigenlijk van dag tot dag – ik lust zowat alles – maar van degelijke, pittige Spaanse tapas krijg ik vanzelf een smile op mijn gezicht. 😉 Verder smul ik ook graag van de Mexicaanse en Thaise keuken.

Welke films die zich in het buitenland afspelen vind je leuk?

Mja, daar kan ik wel een hele blog over schrijven. Een van mijn favorieten is sowieso Into the wild over Chris McCandless in Alaska. Die landschappen … Die vrijheid … Dat gevoel van ‘waar zijn we eigenlijk mee bezig’ … Je afvragen waarom je in feite moet meedraaien in de mallemolen van de maatschappij. Muziek van Eddie Vedder op de achtergrond. En dan beseffen dat het een waargebeurd verhaal is. Ik word er elke keer weer stil van.

Ook The Secret Life of Walter Mitty staat hoog op mijn lijstje. Goede acteerprestaties van Ben Stiller en Kristen Wiig in combinatie met de schitterende natuurpracht van IJsland en Groenland … ideaal!

Sarah Belwriting - Blog IJsland - Jokulsarlon
Jökulsárlón © Sarah Claes

Minder bekend misschien is de film Twice Born/Venuto al mondo, een aangrijpend verhaal dat zich afspeelt tijdens de Joegoslavische oorlog in Bosnië. Daarnaast vond ik ook Lion, de Before Sunrise-trilogie en The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society de moeite, onder meer omwille van de knappe en/of fascinerende decors.

Een langere lijst van mijn favoriete films – over reizen en andere zaken – vind je trouwens ook op mijn Pinterest-profiel.

Van welk muzieknummer krijg jij vakantiekriebels?

Als groot muziekliefhebber is ook dit een moeilijke vraag want er zijn zoveel mogelijke antwoorden! 😊
OK, een selectie dan:

Oh en ook dit vrolijke nummer brengt me van bij de eerste seconde in vakantiestemming:

Deze en andere zomerse nummers vind je in deze Spotify-lijst: 

Welk kledingstuk neem je graag mee op reis?

Een lichte sjaal, dat komt ook bij tropische temperaturen ’s avonds of bij een fris briesje van pas. Wandelschoenen en comfortabele sandalen of sneakers zitten gewoonlijk ook in mijn rugzak of koffer. Bovendien maakt een (rieten) hoedje steevast deel uit van mijn bagage.

Van welke verzorgingsproducten word je blij op reis?

Mijn Avène-zonnecrèmestick voor het gezicht! Het past zelfs in je broekzak en je kan overal en altijd even bijsmeren. Mensen die al met me gereisd hebben weten dat ik ook altijd Flamigel bij de hand heb. Die ontsmettende en verzachtende zalf is zowat overal goed voor. Ik ben fan, zo simpel is het. (Nee, ik word spijtig genoeg nog niet door deze merken gesponsord. 😉)

Wat doe je op momenten dat het op reis even tegen zit?

Als het echt een lastige situatie is: rustig blijven en helder blijven nadenken. Panikeren haalt toch niets uit. Als het gaat om een dipje, trek ik me gewoon even terug en wandel ik wat rond of zet muziek op. Wat me-time doet soms wonderen.

Noem drie redenen waarom reizen jou happy maakt

Happy Travel Tag Blog Uyuni Bolivia Sarah Belwriting
Salar de Uyuni © Sarah Claes

Ik vind dat reizen – zeker als je voor lokale B&B’s, restaurants, e.d. kiest – je een bredere blik op de wereld geeft.

Soms kan ik me zo voorstellen dat ik op de plek die ik bezoek zou wonen. Soms besef ik dan weer hoe tevreden ik mag zijn dat ik in België geboren ben of dat ik in Europa woon. Hoe dan ook leer ik bij.

Verder is een van dé redenen om te reizen voor mij de adembenemende natuur die je in onze contreien wat minder – of minder groots toch – vindt. Daar kan ik gewoon naar blijven kijken.

Tot slot maakt ook het contact met mensen op reis me blij. Natuurlijk geniet ik van een babbeltje met een local en als reisleider doet het me ook deugd om de mensen in de groep die ik begeleid happy of onder de indruk te zien. 😊

Zo, nu geef ik de Happy Travel Tag door aan Kelly van Dutchie on the road. Ik ben benieuwd naar je antwoorden, Kelly!

Heb je ook een blog en wil je graag getagd worden? Laat even een reactie achter!

« »© 2024 Sarah Belwritingprivacyverklaring
Website by Quantum Leap.

Sarah Belwriting
× Hallo! Sarah hier. :) Kan ik je helpen?