Pokhara in Nepal: mijn reistips!

Sarah Belwriting - Wat te doen in Pokhara
© Sarah Claes

Pokhara – de tweede grootste stad van Nepal – ligt in alle rust aan de voet van de Himalaya aan een uitgestrekt meer.

Er zijn tientallen redenen om Nepal te bezoeken: van de ontzagwekkende bergen en natuurparken tot de culturele rijkdom. Daar mag je Pokhara gerust bijtellen. Daarom deze reistips voor zowel activiteiten als horeca!

Wat te doen in Pokhara?

Phewa Tal

Je kan er niet naast kijken: de kleurrijke houten bootjes op het Phewa-meer liggen je uitnodigend op te wachten. Plan dus zeker een ontspannende boottocht tussen de bergen en bossen. Of vaar naar de Tal Bahari Tempel te midden van het meer.

Reisblog Nepal - Phewa Lake
© Sarah Claes

World Peace Pagoda

De Pokhara Shanti Stupa of World Peace Pagoda is een van de 80 vredespagodes gebouwd in opdracht van Japanse boeddhistische monniken over heel de wereld. Per boot vaar je naar de overkant van het Phewa-meer en vervolgens hike je een stukje omhoog. De tempel ligt immers 1.100 meter hoog op de Anadu-heuvel. Naast mooie uitzichten op het Annapurna-bergmassief en Pokhara, vind je er ook enkele cafeetjes.

Pokhara Reistips - Nepal
© Sarah Claes

Bindhya Basini Tempel

In het oude stadsgedeelte kan je de hindoetempel van Bindhya Basini bezoeken. Deze tempel is een van de oudste bedevaartsoorden in de Pokhara-vallei. Hij is opgedragen aan de onoverwinnelijke krijgsgodin met – meestal – acht armen: Durga.

Meer actie

Mag het iets avontuurlijker voor jou? Perfect, want in Pokhara zijn er allerlei sportieve en/of uitdagende activiteiten te beleven. De stad is een bekende uitvalsbasis voor allerlei trekkingen in het Himalaya-gebergte. Maar ook paragliden is er populair. Van de berg afrennen en vervolgens zalig zweven doorheen het adembenemende landschap … onvergetelijk!

 

Waar eten en drinken in Pokhara?

Als je denkt aan vakantie, denk je ook aan lekker eten, toch? Vooral aan de rand van het Phewa-meer (toepasselijk Lakeside genoemd) zijn er tientallen hippe, kwaliteitsvolle bars en restaurants te vinden. Mijn favorieten?

Moon Dance

Restaurants Nepal - Sarah Belwriting
© Sarah Claes

Dit ruime restaurant ingericht met veel hout, heeft onder meer lokaal gevangen forel, gegrild vlees en allerlei curry’s op de kaart staan. Stuk voor stuk degelijke gerechten aan een redelijke prijs. Niet voor niets is dit een van de meest bezochte restaurants van de stad.

The harbor – Waves Bar

Het Glacier Hotel heeft naast een restaurant ook een bar met opmerkelijke beachvibes en een trendy inrichting. Op het menu vind je snacks en comfort food. Ideaal om te lunchen!

Sarah Belwriting Pokhara Eten en drinken
© Sarah Claes

Caffe concerto

Hoewel ik over het algemeen zoveel mogelijk van de lokale keuken proef, kan een Italiaans gerecht ook in Nepal weleens smaken. Maar dan moet het wel écht de moeite zijn. Caffe Concerto wordt uitgebaat door Nepalezen van Italiaanse origine en die roots verloochenen ze absoluut niet. Antipasti, een uitgebreide wijnkaart, verse pasta’s en pizza’s met de meest kwalitatieve ingrediënten … en dat bij een knusse openhaard. Top!

 

Reistips voor andere leuke steden in Europa en ver daarbuiten? Lees mijn blogs over bijvoorbeeld Tallinn, Cusco, Valencia en Belgrado!

 

 

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

« »© 2024 Sarah Belwritingprivacyverklaring
Website by Quantum Leap.

Sarah Belwriting
× Hallo! Sarah hier. :) Kan ik je helpen?